Download PDF

INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU HIDRAULICA SI PNEUMATICA este o institutie cu profil de cercetare-dezvoltare si engineering, structurata pe mai multe compartimente, dintre care cele mai importante sunt:

Compartimentul de Hidraulica Generala

Dispune de personal specializat in instalatii hidraulice de actionare si aparatura hidraulica de uz general (supape, distribuitoare, drosele, regulatoare, cilindri, motoare rotative). Compartimentul realizeaza prese si alte utilaje folosite la ecologizarea si intretinerea mediului, echipamente de descarcerare precum si sisteme mecanohidraulice pentru persoane cu handicap.

Compartimentul coordoneaza activitatea a patru laboratoare de cercetare:

» LABORATOR DE CERCETARE. Tribologie si echipamente de ungere (click pentru descriere)
» LABORATOR DE CERCETARE. Hidraulica generala (click pentru descriere)
» LABORATOR DE CERCETARE. Mecanica fluidelor (click pentru descriere)
» LABORATOR DE CERCETARE. Transmisii hidrostatice cu recuperarea energiei (click pentru descriere)

Compartimentul de Servotehnica si Electronica

Dispune de personal specializat in servovalve, elemente hidraulice proportionale, electronica de comanda, sisteme de reglare electrohidraulice, automatizari de utilaje complexe care au in componenta echipamente hidraulice sau pneumatice. Prin agregarea elementelor mecanohidraulice cu cele electronice si cu implicarea informaticii in procesul de conducere si reglare se realizeaza sistemele mecatronice de mare complexitate.

Compartimentul coordoneaza activitatea a patru laboratoare de cercetare:

» LABORATOR DE CERCETARE. Echipamente mecatronice si robotica (click pentru descriere) 
» LABORATOR DE CERCETARE. Elemente de reglare electro-hidraulice (click pentru descriere)
» LABORATOR DE CERCETARE. Echipamente electronice (click pentru descriere)
» LABORATOR DE CERCETARE. Energie regenerabila (click pentru descriere)

Compartimentul de Echipamente Speciale

Dispune de personal cu o vasta experienta in proiectarea, realizarea si asistenta tehnica a sistemelor si elementelor pneumatice si de etansare, proiectarea echipamentelor si sistemelor pentru irigatii precum si proiectarea sistemelor de producere a energiei prin metode neconventionale.

Compartimentul coordoneaza activitatea a trei laboratoare de cercetare:

» LABORATOR DE CERCETARE. Elemente de etansare (click pentru descriere)
» LABORATOR DE CERCETARE. Echipamente pneumatice (click pentru descriere)
» LABORATOR DE CERCETARE. Protectia mediului (click pentru descriere)

Laboratoarele institutului sunt grupate pe un spatiu special construit in cadrul cladirii, dispunand pe langa standuri specializate si de standuri de uz general in care pot fi testate orice fel de echipamente care functioneaza cu ulei sau aer. Toate laboratoarele au o dotare adecvata, dispunand de suficiente standuri si o serie de traductoare specifice domeniului, insotite de sisteme de achizitie si prelucrare a datelor.

Baza de microproductie

Este structurata pe o echipa de prelucrari mecanice si o echipa de lacatuserie si reparatii. Grupa de prelucrari mecanice dispune de un set de utilaje (strunguri, freze, masini de rectificat etc.) cu care se pot executa diverse sisteme hidraulice si de asemenea repara diverse echipamente, cilindri hidraulici, pompe, motoare rotative, distribuitoare baterie.

© 2024 Institutul de Cercetari pentru Hidraulica si Pneumatica