Stand inovativ pentru verificarea pompelor hidraulice - SIVPHContract nr. 247 CI / 2018   

Proiect finanțat de UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării)
prin Programul 2 din PNCDI III: Creşterea competitivităţii economiei româneşti prin cercetare, dezvoltare şi inovare

Subprogramul 2.1 – Cecuri de Inovare (CI)

| INDEX |                   | OBIECTIVE / ACTIVITATI |                   | CONTACT |
 

Scurtă prezentare a proiectului

Valoarea totală a contractului: 50.000 lei
Din care, pe surse de finanţare:
Sursa 1 - de la bugetul de stat:
45.000 lei
Sursa 2 - din alte surse atrase (cofinanțare): 5.000 leiRezumatul proiectului
Proiectul răspunde solicitării Beneficiarului (SC Hidraulica Industrial SRL) adresată Furnizorului de servicii (INOE 2000 Filiala IHP) de a concepe un produs nou care să îi eficientizeze productivitatea muncii în procesul de testare a pompelor reparate. Standul este conceput în întregime de INOE 2000 Filiala IHP și parțial realizat în cadrul proiectului, însă el va fi finalizat de către agentul economic prin forțe proprii. Acesta este util deoarece el atestă calitatea reparației pompei și este necesar pentru a demonstra clientului că pompa a fost adusă prin reparație la parametrii inițiali sau aproape de cei inițiali.
 
Proiectul se încadrează în domeniul de specializare inteligentă Energie, mediu și schimbări climatice, subdomeniul Energie deoarece contribuie la reducerea consumului de energie electrică necesară procesului de probare a pompelor. De acest avantaj al probării pompelor la turație redusă nu beneficiază antrenarea cu motor electric și convertizor de frecvență deoarece funcționarea în acest caz are loc pe curba de cuplu cvasiconstant. Permițând probarea la turații mici (până la 1/3 din cea nominală), se poate mări cu până la 2/3 gama dimensională a pompelor probate (cilindreea).

Firma SC Hidraulica Industrial SRL și-a început activitatea în 2010, iar în anul 2017 avea o cifră de afaceri de 393.773 lei. Dispune de 5 angajați, are ca obiect de activitate comercializarea de echipamente hidraulice și pneumatice pentru industrie, construcții, domeniul forestier și realizează reparații pentru produse similare din cadrul utilajelor mobile și industriale, agricole, forestiere, utilaje de construcții, sisteme de basculare, picoane, utilaje de salubrizare, lifturi hidraulice etc.


Beneficiar IMM: SC Hidraulica Industrial SRL

Furnizor servicii cercetare: Institutul de Cercetări pentru Hidraulică și Pneumatică
INOE 2000 Filiala IHP
Responsabil de Proiect: Ing. Liliana DUMITRESCU