Echipament portabil de testare a sistemului de servodirecție al autovehiculelor,
cu transmitere de date - ETSAD



Contract nr. 3CI / 2017   

Proiect finanțat de UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării)
prin Programul 2 din PNCDI III: Creşterea competitivităţii economiei româneşti prin cercetare, dezvoltare şi inovare

Subprogramul 2.1 – Cecuri de Inovare (CI)

| INDEX |                   | OBIECTIVE / ACTIVITATI |                   | CONTACT |
 

Scurtă prezentare a proiectului

Valoarea totală a contractului: 50.000 lei
Din care, pe surse de finanţare:
Sursa 1 - de la bugetul de stat:
31.500 lei -credite bugetare
                - de la bugetul de stat: 13.500 lei -credite de angajament
Sursa 2 - din alte surse atrase (cofinanțare): 5.000 lei


Rezumatul proiectului
Acestă propunere de proiect este pentru un produs pe care si dorim sa îl introducem în fabricație; acesta este o inovație pentru piata românească prin faptul că permite testarea sistemului de servodirecție hidraulic al autovehiculelor, fără a mai fi nevoie de demontarea subansamblelor, reducând în acest fel timpul de imobilizare a autovehiculului si posibile piederi de lichid hidraulic pe carosabil care pot pune în pericol siguranța celorlați participanți la trafic. De asemenea, dispozitivul rezultat in urma acestui proiect este capabil de transmitere a datelor obținute de la senzorii de presiune și debit către un smartphone, tableta sau PC prin intermediul unui modul wireless. Se va produce cu un afișor integrat pe suprafata de comanda, pentru redarea valorilor masurate, precum și cu posibilitatea de stocare a acestor informații si ulterior transmitere catre un distribuitor autorizat in repararea casetelor de servodirectie. 
Utilitatea acestui echipament este dată de calitatea proastă a drumurilor din Romania care supun casetele la uzuri si socuri peste limita de exploatare proiectata de catre producator. De asemenea, reduce si timpul de remediere a defectelor datorita flexibilitatii oferite de sistemul de transmitere a datelor catre un specialist in reparatia casetelor de servodirectie hidraulice, foarte necesar IMM-ului care dorește să își promoveze procesul de reparație a casetelor de servodirectie către alți agenți economici din sfera service-urilor auto. Dispozitivul propus este capabil să genereze și un raport de testare, care ulterior să poată fi transmis către un specialist al agentului economic care va putea determina cu precizie cauza defecțiunii, precum și soluția necesară pentru remedierea sistemului servo-hidraulic. Acest dispozitiv portabil de testare va fi produs în Romania, ceea ce înseamna că se vor crea noi locuri de munca necesare producției acestuia, dar va genera și cresterea nivelului de competenta profesionala prin cursuri de specializare pentru operatori.

Beneficiar IMM: SC Eurotexso Distribution SRL

Furnizor servicii cercetare: Institutul de Cercetări pentru Hidraulică și Pneumatică
INOE 2000-IHP
Responsabil de Proiect: ACS Ing. Alexandru HRISTEA